Tilføjelse af det perfekte gardin til dit hjem

Tilføjelse af det perfekte gardin til dit hjem

Intet fuldender et rum som et sæt smukke gardiner. Der er mange muligheder for at finde det perfekte stof til dit rum, lige fra lette og luftige stoffer til tunge mørklægningsgardiner. Men når der er så mange valgmuligheder, hvordan ved du så, hvilket der er det rigtige for dig? Lad os gennemgå, hvad du skal vide, når du skal vælge, måle og montere de perfekte gardiner til dit hjem. 

Vælg det rigtige stof

Den type stof, du vælger, afhænger i høj grad af, hvor dine gardiner skal hænges op, og hvad de skal bruges til. Lysere stoffer er gode i stuer eller soveværelser, hvor der ønskes naturligt lys. Disse typer stof skaber også et elegant og luksuriøst look, der tilføjer tekstur og dimension til ethvert rum. Hvis du ønsker ekstra privatliv eller isolering mod støj udefra, er tungere stoffer som fløjl eller tweed bedst egnet til disse behov. 

 

Opmåling Opmåling er afgørende, når du skal bestille gardiner, da hver vinduesstørrelse er unik. For at få en nøjagtig måling skal du starte med at måle fra stanglomme til stanglomme (det område, hvor gardinstangen glider igennem). Mål derefter fra toppen af gardinstangen til enten lige over vindueskarmen eller helt ned til gulvet, afhængigt af hvor lange gardinerne skal være. Sørg for at dobbelttjekke dine mål, inden du bestiller – denne regel gælder, uanset om du køber færdiglavede eller specialfremstillede gardiner!  

 

Montering af dine gardiner Når de er ankommet, bør det være en leg at hænge dine nye gardiner op med disse enkle trin: Begynd med at sætte gardinet på stangen og skub det derefter igennem, indtil det når hver ende; hæng dem mindst 5 cm fra hver side; juster dem til sidst efter behov, indtil de hænger helt lige og jævnt over begge sider af vinduesrammen. For de vanskelige hjørner eller vinduer af mærkelig størrelse skal du ikke glemme, at skræddersyede stænger kan bøjes i næsten enhver tænkelig form!  Inden du går ned og køber nogle gardiner eller persienner bør du læs mere om gardiner efter mål så du ikke laver fejl og bliver nød til at købe nogle nye, eller bruge gardiner med forkerte mål.

  

Uanset om du er på udkig efter noget enkelt eller ekstravagant, kan du med nye gardiner forvandle ethvert kedeligt rum til noget særligt på ingen tid! Med vores tips om valg af stof, korrekt opmåling og nem montering – kan selv nybegyndere selvbyggerne få deres drømme vinduesbehandlinger på ingen tid. Så værsgo – tag chancen for nogle stilfulde nye gardiner! De er måske lige præcis det, dit hjem har brug for!

Send kommentar